Přihlášení | Registrace
HappyHair · Magazin · Módní tipy pro nadcházející sezonu (2012/2013)
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace

Módní tipy pro nadcházející sezonu (2012/2013)

Denis Basso :  červeno hnědý kožešinový kabátekPodle kalendáře podzim už dávno začal, s ním přišlo i mírné ochlazení a ráno je už docela zima.  Ještě si jistě užijeme trochu sluníčka a světla, ale pak přijde zima se vším všudy. Je nejvyšší čas myslet na módu pro novou zimní sezónu. Jaké budou výrazné trendové znaky té nastávající?
 
MÓDNÍ SILUETA si zachová svou pohodlnou štíhlost , která někdy  hraničí s přehnanou přiléhavostí-to díky vysoce elastickým materiálům. Jindy má opačnou tendenci -  rustikální vrstvení. To je jeden z důležitých módních námětů, který poskytuje vysokou variabilitu v oděvní sféře. Ta je zase umožněna  díky novým odlehčeným materiálům.  Oděv je  možné  zpracovat jako stylistický  celek jak z hlediska funkce tak i módního výrazu. Možností je mnoho, využívají se různé délky, překrývání, zabalování, průsvity . Ačkoliv je vrstev hned několik, výrazně se nezmění módně nežádoucí objem. 
 
BAREVNÁ PALETA bude  bohatá, vedle neutrálních odstínů šedých, béžových tonů, černé a bílé se objeví teplé barvy podzimu a koření i chladné zelené, modré a tyrkysové tóny a lehce zastřené barevné pastely. Červená stále nemizí z módní scény, objeví se  fialová a lilková a nové, nečekané barevné nuance vzniknou vrstvením a překrýváním.
 
PLETENINY jsou jedním z nepřehlédnutelných módních témat pro novou sezónu.  Není divu, pleteniny mají  výsostní postavení na poli módy pro   nekonečnou mnohotvárnost tvůrčích možností, elasticitu, poddajnost, splývavost i hřejivost. Pletené oděvy a součásti či doplňky se pro nové podzimní a zimní období objeví ve   všech  podobách – v šitém i tvarovaném zpracování. A tak budou jemné elastické typy využity na přiléhavé leginy i  topy, splývavé žerzeje na bohatě řasené večerní kreace a kompaktní pleteniny na pouzdrové šaty a saka či pelerýny. Aktuální budou „hrubě“ pletené šaty, pulovry, vesty, kabátky či komplety s rukodělnou charakteristikou, irskými vzory rustikálních copánků či proplétaných žeber, drobných žakarových vzorů i velkoplošných intarziových námětů.  Důmyslně vytvořené střihové konstrukce a plastické vzory přímo ve stroji, různorodé kombinace barevných i plastických vzorů skládaných do koláží a aplikací budou novým prvkem. A samozřejmě sofistikované přiléhavé pulovry i velké  svetry s rolákovým límcem jako součásti třeba už zmíněných kompletů..
 
KOŽEŠINY a kůže nevynechá ani tato zima. Vystříhaný, ale především vysoký vlasový povrch přírodních kožešin bude aktuální jak na oděvní celky bolerek, kabátků i plášťů, tak pro mnohé doplňky v podobě límců, boa, pokrývek hlav a lemů. Kožešiny  jsou různě upravované a barvené do naprosto neočekávaných barevných tónů. Diskuse o vybíjení volně žijících zvířat už  nebudí emoce, většinou pocházejí  z humánního chovu. Hojně se využijí  i syntetické kožešiny, kdy nové z nich technologie  dokáží vytvořit buď dokonalé náhražky nebo zcela nové kreace. Velkým funkčním požadavkem je malá hmotnost pro obě komodity.
 
RETRO PRVKY budou také jedním z módních námětů, připomenou mnohá období 2. poloviny minulého století  formou i výrazem, ale  s použitím novodobých materiálů, které tak vytvoří kvalitativně zcela nové oděvní objekty.  
 
Marc Jacobs : zeleno šedý kamuflážový vzor z kožešiny na klobouku doplňuje háčkovaný plédLuis Vuitton : krátký kožíšek v jasné cyklámen barvěJean-Paul Gautiér : šedý komplet krajkových šatů a krátkého kabátku z kožešiny s vysokým vlasemVictoria´ s Secret :  šaty-pulover s rolákem, který může být i pokrývkou hlavy


:) :D =D :O :( *love* :P :| Z_Z B) =)) >:( :S *weep* *nerd* S2 ;) *jawdrop* *sick* :X :* *gentleman*
Jméno   


Komentáře (0)
Celebrity look ještě není okomentován. Přidejte svůj koment jako první...

TOPlist

Copyright © 2008 - 2024, Eureco s.r.o.
Virtuální kadeřník HappyHair - účesy a vlasy Vlož svou fotku a objev účes, který ti bude slušet nejvíce! Tisíce účesů, účesy celebrit, módní střihy, svatební, společenské, emo, účesy 2024, účesy na ples - účesy přes počítač. Tisíce střihů a desítky stylů a barev pro všechny typy vlasů!. happyhair.sk